Contact
Portal login
Backdrop

Als officieel partner van Orchest leggen wij graag aan je uit wat dit ‘hot topic’ in houdt. Nadat wij een opdracht krijgen van een klant is de eerste stap meestal het ontsluiten van data uit verschillende software systemen. Deze stap is vaak complex en kost veel tijd. Een goede oplossing hiervoor is het ontwikkelen van een Data Pipeline. Dit zorgt ervoor dat het totale data-analyseproces zo veel mogelijk wordt geautomatiseerd en wordt opgehaald naar ons datawarehouse. Orchest is een tool die ons hierbij helpt!

Eenvoudiger maken van data pipelines

Azure Data Factory

Naast Orchest gebruiken wij ook Azure Data Factory. Net als een fabriek die machines gebruikt om grondstoffen om te zetten in goederen, gebruikt Azure Data Factory bestaande services die onbewerkte gegevens verzamelen en transformeren tot de juiste informatie. Azure Data Factory is eigenlijk een volledig beheerde, cloud gebaseerde Extract, Transform, Load (ETL) service voor gegevensintegratie waarmee de verzameling en transformatie van gegevens wordt geautomatiseerd.

De afgelopen tijd liepen wij tegen de limieten aan van onze huidige toolkit, waardoor we meer beperkt waren in het ontsluiten van sommige pakketten.

Orchest biedt hierin voor ons de uitkomst! Jay had al een connectie met Yannick (co-founder Orchest) van de basisschool en zijn zakelijk weer in contact gekomen met elkaar. LinkThings heeft besloten hier meer mee te willen gaan werken. Je kan hier namelijk je eigen software schrijven voor het ontsluiten van data, dit geeft ons een stuk meer flexibiliteit en mogelijkheden. Een aantal pakketten waarvoor Orchest nu al in gebruik is zijn onder andere Twinfield, Easyflex, Exact Online, Teamleader en Facebook. De lijnen met Orchest zijn ook zeer kort. Wanneer wij feedback hebben of ergens tegenaan lopen pakken zij dit direct voor ons op.

De meeste collega’s van ons werken al met Orchest, maar voor sommige blijft het een uitdaging! Bij het gebruik van Orchest zijn namelijk weer nieuwe skills van belang. Gelukkig hebben we een team dat elkaar graag helpt! De insteek van werken met Orchest is dat het makkelijker moet zijn voor onze Data Analisten. De kracht van Orchest is namelijk dat het structuur creëert, zodat jij je kan focussen op de data.

Verder lezen