Contact
Portal login
Backdrop

LinkThings heeft ondertussen al een hoop dashboards gebouwd en veel datawensen laten uitkomen. Alleen in augustus liepen wij tegen iets nieuws aan. Twee bedrijven die nauw samenwerken wilden samen in een dashboard werken. Dit betekent dat je veel betrouwbare informatie van elkaar ziet. Wat deel je wel en wat niet? Dit project vergt een hoop vertrouwen in elkaar, maar dat was er.

No water flowers

No Water Flowers

Greencre8 heeft samen met Vreugdenhil Bulbs & Plants ‘No Water Flowers’ ontwikkeld. Deze geselecteerde soorten hebben voldoende vocht en energie in zich, om te gaan groeien en bloeien zonder water. Door het aanbrengen van de decoratieve wax van Greencre8, is het een perfect cadeau om te geven en krijgen! 

Samen hebben ze speciale wax Amaryllis bollen ontwikkeld en op de markt gebracht. Hoe werkt hun proces?

  1. Vreugdenhil Bulbs & Plants doet de opkweek
  2. Vervolgens behandelt Greencre8 de Amaryllis bollen met de speciale wax
  3. Tot slot gaat het terug naar Vreugdenhil Bulbs & Plants voor verkoop

Voorraad

Om de voorraad goed bij te houden gebeurde dit a.d.h.v. fysiek tellen en natte vingerwerk. Je kan het misschien al raden, dit ging niet altijd goed en was zeer tijdsintensief.

Vreugdenhil Bulbs & Plants werkt al bijna 4 jaar met dashboards van LinkThings. Zij gebruiken dit voor o.a. hun verkoop, voorraad en transport. Door de goede samenwerking besloten Vreugdenhil Bulbs & Plants en Greencre8 dit ook toe te passen om hun voorraad inzichtelijk te maken. Normaal is dit voor een bedrijf niet zo lastig, maar met dit project wordt bij de binnenkomst van Vreugdenhil Bulbs & Plants de voorraad niet vastgelegd. Dit komt omdat de bollen worden schoongemaakt en geperfectioneerd tot een cadeau/interieurstuk bij Greencre8 en daarna weer terugkomen bij Vreugdenhil Bulbs & Plants. Dit kost teveel tijd om bij te houden.

Vreugdenhil Bulbs & Plants wilde inzichtelijk hebben wat de voorraad zou zijn bij hun bedrijf. Zij hebben de aanlevering van de diverse artikelen van Greencre8 (+) en hun verkochte aantallen (-). Dan weten ze wat de voorraad is (=). Daarbij ziet Vreugdenhil Bulbs & Plants bijna realtime wat er gebeurd in verkoop en ziet Greencre8 dit ook, waardoor zij eerder kunnen gaan produceren en wat de aanlevering ten goede komt. Hiervoor was het veel nattevingerwerk.

Het probleem

Toch werkt het in praktijk toch anders… Doordat je met twee partijen te maken hebt moeten zij beide alles goed registreren anders klopt de voorraad niet.

Het probleem waar we al snel achter kwamen is dat verkoop die direct voor een klant bestemd was in het voorraaddashboard terecht kwam, waardoor de voorraad onterecht te hoog werd. Daarnaast werd een Amaryllis bol die klaar was bij Greencre8 meteen op voorraad gezet, terwijl deze nog niet op transport ging. Dit zorgde ervoor dat de Amaryllis bollen te snel in voorraad kwamen voordat het bij Vreugdenhil Bulbs & Plants werd geleverd.

Uiteindelijk kom je pas achter deze problemen als je het dashboard goed gebruikt. Zo zijn we met elkaar gaan sparren en kwamen we tot steeds meer verbetering. Nu wordt de voorraad bijgewerkt wanneer de No Water Flowers op transport gaan richting Vreugdenhil Bulbs & Plants, zodat het zo dicht mogelijk bij de daadwerkelijk voorraad komt. Veel preciezer kan je niet te werk gaan.

Jari (naast marketing manager ook bezig met IT bij Vreugdenhil Bulbs & Plants): “Met LinkThings hebben wij een onwijs fijne samenwerking. Deze mensen weten pas echt hoe je data het beste kan inzetten. Geen vraag is te gek voor ze en door de korte lijnen kunnen ze snel schakelen. LinkThings is anders t.o.v. elk IT bedrijf die ik heb gezien!

Elvira (operationeel manager bij Greencre8): “Linkthings is een bedrijf dat erg gedreven is als het aankomt op data. Ze zijn ook erg geïnteresseerd in ons bedrijf en hoe wij onze data en informatie nu gebruiken. Ze wilde graag de data zo in het dashboard laten verschijnen, zodat wij er ook daadwerkelijk mee kunnen werken! Ondanks dat voor ons veel nieuw is zijn ze erg behulpzaam met uitleg. We mogen altijd bellen voor vragen.”

Verder lezen