Contact
Portal login
Backdrop

Jay van den Bos en Frank Broos, oprichters van Excellance Dashboards, hebben zich jaren bezig gehouden met het verzorgen van Power BI Dashboards voor bedrijven in verschillende sectoren. Door de steeds maar groter wordende vraag op het gebied van Power BI hebben de mannen ervoor gekozen de krachten te bundelen met LinkThings. Een bedrijf met zeer ervaren aandeelhouders, medewerkers en investeringsruimte om te kunnen groeien. Wij spraken de mannen over dit innovatieve bedrijf gericht op Business Intelligence, Power BI, IoT, Track & Trace en Big Data.

Frank, jij en Jay zijn in 2016 gestart met jullie een eigen onderneming. Nu zijn jullie aangesloten bij LinkThings. Kan je ons meer vertellen over de aanloop en ontwikkeling tot aan de huidige situatie.

Frank Broos & Jay van den Bos

"Dat klopt inderdaad! Ons bedrijf begon met een schoolopdracht waarin wij voor het Centraal Administratie Kantoor (CAK) een spend analyse moesten maken. Wij presenteerden het CAK een dashboard en ze waren ontzettend verbaasd dat twee studenten zoveel waarde konden toevoegen aan de hand van data. Maar ook onze docenten waren onder de indruk. Datgene dat wij gemaakt hadden was geschikt materiaal om te presenteren voor een groot aantal geïnteresseerde bedrijven. Uit deze presentatie is uiteindelijk onze eerste opdracht voortgekomen. Wij gingen aan de slag om een inkoopdashboard te ontwikkelen voor de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam. Zij waren de eerste gebruikers van onze Power BI dashboards."

"Na het succesvol afronden van de Power BI dashboards voor de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam werd er enorm positief gereageerd op ons product. Jay en ik hebben elkaar aangekeken en besloten er vol voor te gaan. We besloten ons te richten op de AGF- en sierteelt sector, omdat zowel Jay als ik in deze sector zijn opgegroeid. Gedurende de Trade Fair konden we SV.CO, kweker van potplanten, overtuigen dat wij hun konden helpen met onze Power BI dashboards en zo kregen wij onze eerste opdracht binnen de sierteelt sector. Na SV.CO zijn er nog vele klanten binnen de sierteeltsector die wij blij hebben kunnen maken met onze dashboards."

Wat heeft jullie uiteindelijk doen besluiten om met LinkThings samen te gaan?

"In de afgelopen jaren zijn wij echt expert geworden op het gebied van Power BI. We merkte dat expertise in het product wat wij verkochten niet voldoende was om de volgende stap te maken. Kennis over marketing, operationeel opschalen, service en boekhouding werden steeds belangrijker als je groeit. Om de volgende groeistap te kunnen zetten hebben wij ons aangesloten bij LinkThings. Een volwassen bedrijf waar ons product/dienst perfect binnen past."

"LinkThings had daarnaast zelf ook een zeer sterk verhaal over IoT, connectiviteit, Track & Trace en de veranderingen die zich gaan voordoen in de wereld op dit gebied. Waarbij LinkThings heel graag met een partij wilde samenwerken die als focus Business Intelligence had. De combinatie van dit heeft ons doen besluiten om ons aan te sluiten bij LinkThings. Als bedrijf kunnen we nu bedrijven voorzien van de totale data journey. Van het creëren en ontsluiten van data tot en met het visualiseren van data door middel van Power BI."

 Welke concrete toepassingsmogelijkheden kan LinkThings bieden aan organisaties?

"Veel bedrijven beginnen zich te beseffen dat er veel meer waarde uit hun bestaande data te halen valt of dat ze in hun processen bepaalde data missen. LinkThings kan aan de ene kant ondersteunen om met sensoren en devices data te creëren en aan de andere kant kan LinkThings bedrijven ondersteunen met hun data journey."

"Binnen LinkThings hebben wij momenteel verschillende diensten, zo hebben wij momenteel een zeer klantvriendelijk en geavanceerd Track & Trace platform, Bewaken wij voor veel grote AGF exporteurs in Nederland de temperatuur van hun vrachten naar het buitenland,  verzorgen wij Power BI dashboards voor zeer gevarieerde partijen, hebben we een dienst ontwikkeld om fleetmanagement voor scootmobielen naar het volgende level te tillen en ontwikkelen we momenteel een kas planning om voorspelbaar te kunnen zijn qua beschikbaarheid en sales."

"Naast deze volwassen oplossingen zijn wij constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe diensten omdat er zoveel kansen zijn in de wereld van data. Wij zien data als de brandstof voor de economie. Meten, visualiseren en acteren. Wij kijken momenteel naar heftrucks, het ontsluiten van scanners, beheren van data infrastructuren voor bedrijven, monitoren van een vloot schepen… Eigenlijk teveel om op te noemen."

"Jay en ik willen ons verder door ontwikkelen als Business Intelligence experts. Power BI is enorm in ontwikkeling en elke maand komen er extra functionaliteiten bij. Wij zitten sinds 2016 al bovenop deze ontwikkelingen en merken dat onze expertise onderscheidend is in de markt. Daarbij merken wij dat veel bedrijven worstelen met het ontsluiten van data uit de verschillende bron systemen. Om een goed Power BI dashboard te kunnen ontwikkelen is de juiste bron ontsluiting en data kwaliteit erg belangrijk. Binnen LinkThings is veel kennis aanwezig om bedrijven hierin te adviseren en steeds meer bedrijven kiezen ervoor om ons de volledige data ontsluiting te laten regelen en daarna te laten beheren."

Waarin kunnen jullie je onderscheiden m.b.t. andere vergelijkbare bedrijven in de markt?

LinkThings werkt nauw samen met de klant en verliest daarbij haar kernwaarden niet uit in het oog:

  • Gebruiksgemak: Wij investeren veel tijd om onze product makkelijk in gebruik te maken.
  • De beste mensen: Bij ons werken alleen IT specialisten die een bewezen track record hebben.
  • Open: Wij geloven in open en samenwerken, ook met concurrenten.
  • Change: Een nieuwe IT oplossing kan veel impact hebben op hoe medewerkers werken binnen een bedrijf, wij begeleiden mensen en bedrijven in deze verandering.

Maken jullie zelf ook gebruik van gegevensvisualisatie om eigen resultaten vorm te geven?

"Ja, dat doen wij zeker. Wij zijn namelijk overtuigd dat het gebruik van dashboards meer inzicht brengt, wat doet leiden tot betere beslissingen. Wij gebruiken het bijvoorbeeld om onze klanten te monitoren, maar ook om ons gehele proces bij te houden. Op deze manier worden wij gestuurd door onze dashboards!"

Als we jullie in september 2025 weer tegenkomen, wat is er dan veranderd op het gebied van het gebruik van data en dashboarding in de bedrijfsvoering?

"In 2025 zullen een groot aantal AI en Machine learnings massaal worden toegepast. Mensen zullen hierdoor niet meer zelf data analyseren, maar vooral focussen op het oplossen van issues die bijvoorbeeld uit de AI analyse komen. Veel informatie in het dashboard zal afkomstig zijn van data uit sensoren in je bedrijfsproces (IOT).  Wij als bedrijf zullen ons hier ook zeker mee bezig houden."

Vragen over de mogelijkheden van LinkThings voor uw bedrijf? Neem gerust contact op met onze partner om samen te kijken naar de beste optie voor jouw werkzaamheden.

www.linkthings.com
info@linkthings.com
Tel. +31 85 044 11 74

Verder lezen