Contact
Portal login
Backdrop

In deze blog krijg je een kijkje achter de schermen van Vilosa's binnendienstteam! Kom meer te weten over de functie van het LinkThings transport dashboard, waardoor de efficiëntie van de transportplanning een flinke boost heeft gekregen. Samen met Romy en Loes, de gedreven krachten achter Vilosa's transportplanning, nemen we je mee in hun ervaringen.

Image
Romy, Loes en Jason.

Van orderverwerking tot transportplanning

Kalanchoë, Celosia en Chrysant; producten waar Vilosa blij van wordt en waar zij de mensen blij mee willen maken. Een kwekerij met ambitie, waarin met het ambacht van vroeger en de technieken van nu de beste kwaliteit planten worden gekweekt.

Binnen Vilosa vormt het team op de binnendienst (Romy en Loes) de verantwoording van orderverwerking, klantcontact en transportplanning. Voorheen lag de verantwoordelijkheid van transportplanning bij Roy (productieplanning), maar een strategische herstructurering heeft deze taak verschoven naar het huidige team. Dit stelt Roy in staat zich te richten op andere bedrijfszaken, terwijl de binnendienst de dagelijkse planning op zich heeft genomen.

Hoe Vilosa deze rol met succes vervult, komt tot uiting in hun slimme inzet van data, met name via het veelgebruikte transportdashboard. Het LinkThings dashboard is de basis voor de planning van alle transport. Roy stelt wekelijks een rittenplan op. Dit rittenplan vormt de basis voor het transport gedurende de week en is een soort handleiding voor het regelen van alle bestellingen. Vilosa neemt hieruit slimme beslissingen om ervoor te zorgen dat de vrachten zo goed mogelijk worden gepland en verstuurd. Hierdoor kunnen ze efficiënt werken door keuzes te maken die leiden tot volle ladingen.

Inzichten die het verschil maken

Het proces van dataregristratie begint wanneer bestellingen binnenkomen met een standaard aflevertijd. Bijvoorbeeld, een klant eist een levering om 3 uur dan berekent SDF (softwarepakket) automatisch in welke rit deze bestelling moet worden opgenomen. Dit proces omvat specifieke vertrektijden voor verschillende ritten, wat resulteert in een nauwkeurige indeling van producten totdat de wagen in principe vol is. Vilosa beheert niet alleen de transportplanning voor Naaldwijk maar ook voor Aalsmeer, waarbij deze locatie twee vertrektijden heeft. Ook Bleiswijk, Rijnsburg, Ede en Rhein Maas zijn zichtbaar in het dashboard.  Het team bepaalt op regelmatige basis of het de moeite waard is om te rijden, een besluit dat afhangt van de cruciale data die elk kwartier wordt ververst door LinkThings.

LinkThings dashboard: overzichtelijke data

Het LinkThings dashboard is het centrale punt waar alle transportdata wordt bekeken. In vergelijking met SDF, waarbij je meerdere schermen moet openen om inzicht te krijgen in alle orderregels, biedt LinkThings een veel overzichtelijkere visuele weergave en zorgt ervoor dat het vertaalt wordt naar begrijpelijke informatie waarop je direct kan sturen. Roy's betrokkenheid bij het opzetten van het transportdashboard is cruciaal geweest. Voorheen kostte het vergelijken van Excel-bestanden veel tijd, maar Roy heeft samen LinkThings veel aandacht besteed aan het bouwen van het gewenste dashboard. De eenvoudige overdracht van het LinkThings dashboard naar Romy en Loes heeft geresulteerd in een goed geolied transportdashboard dat per locatie alle benodigde inzichten biedt.

Cruciale inzichten voor optimale transportplanning

Het voornaamste inzicht dat ze uit het transport dashboard halen is dat ze direct het aantal karren per rit zien. Deze informatie is van essentieel belang om tijdig beslissingen te nemen over het al dan niet doorgaan van ritten. Hebben we onze grens gehaald? Zitten we er overheen of te ver onder? Door deze inzichten kunnen ze de handel verschuiven naar latere tijdstippen en toch andere klantorders opnemen, wat leidt tot een optimale transportplanning. De piekperiodes, zoals Valentijn, Pasen, Moederdag en Kerst, zijn altijd terug te vinden in het dashboard. Vilosa beheert deze lange termijnzaken, maar richt zich ook op de daghandel.

Door de koppeling met SDF en het LinkThings dashboard kan Vilosa alle dagelijkse klantorders in het dashboard overzichtelijk bekijken en dit stelt ze in staat om de transportplanning nauwkeurig af te stemmen op de dagelijkse vraag.

SDF koppeling Power BI

Voor Vilosa is data niet slechts een onderdeel, maar de kern van hun bedrijfsvoering. Verschillende afdelingen maken gebruik van maatwerk dashboards, waardoor iedereen binnen Vilosa wordt betrokken bij datagedreven werken.

Gebruiksgemak en snelheid van LinkThings dashboard

Vilosa's team ervaart het LinkThings dashboard als zeer gebruiksvriendelijk en snel. De directe toegang tot de data, de eenvoudige leesbaarheid en het ontbreken van de noodzaak tot filteren maken het dagelijkse werk aanzienlijk efficiënter. Door het LinkThings dashboard heeft het team snel overzicht en besteedt het minimale tijd rapporteren. Terwijl Roy de verantwoordelijkheid draagt voor de indeling van het dashboard en de weekplanning, houden Romy en Loes zich bezig met de dagelijkse zaken. Vilosa is zeer tevreden over de samenwerking met LinkThings en er zijn zeker nog nieuwe plannen voor in de toekomst. Een voorbeeld is om de specifieke bestellingen van grote klantorders beter te kunnen volgen. Hierdoor kunnen ze efficiënter werken en plannen met nóg meer precisie.

Werk slimmer en efficiënter!

Vilosa's verhaal laat zien hoe ze niet alleen hun transportplanning hebben verbeterd, maar ook waarom datagedreven beslissingen zo essentieel zijn voor alle bedrijfsprocessen. Dankzij de samenwerking met LinkThings heeft Vilosa niet alleen hun operationele processen geoptimaliseerd, maar ook een stevige basis gelegd voor toekomstige groei en optimalisatie.

Ontdek de mogelijkheden die LinkThings te bieden heeft! Verbeter vandaag nog jouw bedrijfsprocessen en maak beslissingen op basis van data. Werk slimmer en efficiënter! Neem vandaag nog contact met ons op info@linkthings.com of plan hier je gratis kennismaking in.

Verder lezen