Contact
Portal login
Backdrop

Steeds meer bedrijven, waaronder LinkThings, starten samenwerkingen met andere partijen. Hierdoor worden allerlei betrouwbare gegevens en documenten naar elkaar uitgewisseld. Blockchain zorgt ervoor dat dit veilig gebeurt.

Over dit onderwerp wilde wij dieper inzicht krijgen. Jin is daarom naar de TU Delft gestapt, omdat we wat studenten van de TU Delft wilden laten werken aan een project genaamd JIP (Joint Interdisciplinairy Project). Om onderzoek te doen naar gebruik van de Blockchain voor trade finance.

Onderzoek Blockchain door studenten TU Delft

Blockchain onderzoek

Wij werden in contact gebracht met Jasper, Paul en Jonathan. Drie studenten die elkaar niet kennen en allemaal verschillende studieachtergronden hebben. Zij krijgen 10 weken de tijd om te onderzoeken of onze huidige financiële platform geüpgraded kan worden in termen van het implementeren van blockchain technologie.

Jonathan: “Om succesvol te zijn in blockchaintechnologieën hebben we besloten dat we een prototype moesten ontwikkelen. Dat prototype geeft ons inzicht in de functies, mogelijkheden en betrouwbaarheid die in de software moet bevatten van de blockchain-technologie. We hebben een succes prototype gebouwd met een dashboard waarin LinkThings daadwerkelijk met de technologie kan testen”.

De afgelopen 6 weken hebben ze alle mogelijkheden onderzocht en een prototype ontwikkeld. Waarin zij onderzoeken of de technologie die zichtbaar is interessant kan zijn voor LinkThings. Met nog 4 weken te gaan komen ze langzaam tot een conclusie of LinkThings deze technologie nodig heeft om geïmplementeerd te worden. En natuurlijk onderzoeken we de ethische en milieu-impact van de technologie, omdat er momenteel wat onzekerheid is over de milieu-impact van blockchain.

De samenwerking met LinkThings omschrijven de studenten als heel fijn. Jasper: “Jin is erg behulpzaam voor ons, omdat we eigenlijk een van de weinige groepen zijn die veel feedback krijgen van hun bedrijf. Elke week hebben we ook een meeting met Felix waar we bepalen welke richting we op moeten gaan en wat het meest interessant is voor LinkThings”.

Jonathan: “Het totale project was erg nieuw voor ons. We hebben veel tijd besteed aan het uitzoeken wat de juiste weg is voor de TU Delft en voor LinkThings. We moesten ons werk voortdurend in evenwicht brengen. Belangrijk was dat het niet te wetenschappelijk is voor LinkThings en niet te zakelijk voor de TU Delft.

Wanneer het project afgerond is gaan wij zeker de conclusie met jullie delen!

Verder lezen