Contact
Portal login
Backdrop

Als marketeer ben ik (Romee) nu 4 maanden werkzaam bij LinkThings. Ik begon met nul kennis over IT, software, systemen en data. Dit was dan ook een grote uitdaging voor mij! Wanneer je van de sportbranche ineens naar de IT-branche gaat is dat even schakelen. Eén ding was zeker, data kunnen gebruiken is iets wat ik in de marketing al erg interessant vond. Zo kan je namelijk zien wat een campagne of online post heeft gedaan.

Romee van den Beukel

Snel schakelen

Steeds meer en meer begon ik te begrijpen dat werken met data voor iedereen waardevol is.

LinkThings heeft mij veel inspirerende verhalen van klanten vertelt en laten inzien wat er allemaal met data mogelijk is op het moment dat je dit op de juiste manier inzet. Het is niet alleen inzicht in je cijfers, maar je kan er echt op sturen. Mede door een visueel dashboard wordt alle data in één keer heel overzichtelijk. Je kan direct zien waar er iets mis gaat of juist goed en daar snel op schakelen.

LinkThings verzorgt dit proces in zijn geheel van A tot Z. Dit bespaart je een hoop handmatig werk en tijd en geeft je realtime informatie over hoe je bedrijf ervoor staat.

Ook kan je meerdere softwarepakketten met elkaar verbinden. Wanneer ik dit zag viel mijn mond letterlijk open. In één dashboard staan je orders, verkoop, omzet, personeel, processen, klanten, etc. met elkaar gekoppeld.

Onze Developers en BI specialisten zijn dagelijks bezig met het verbinden, transformeren, visualiseren en automatiseren van data. Om dit helemaal te begrijpen gaat ook mij een stapje te ver, maar zodra het dashboard staat kan zelfs ik hier ook mee overweg. 😉

De grootste voordelen voor een bedrijf zijn:

  • Beter inzicht in de prestaties van je organisatie;
  • Kosten besparen;
  • Een betere en veilige integratie van je data;
  • Data helpt je om beter in te spelen op de vraag;
  • Verbanden leggen wordt eenvoudiger.

Ik zie in dat data gedreven werken echt de toekomst is. In deze economie worden voor bedrijven de marges steeds kleiner, dus moet je strakker en slimmer gaan werken. Je wilt alles uit je bedrijfsvoering en mensen halen wat erin zit. Zeker als je groeit, kun je als directie niet meer alles weten en zien. En wanneer maar 80% van je data klopt kan je niet constant de juiste beslissingen maken. Het fijne van het gebruik van data, is dat je klein kunt beginnen. Ook kleine stapjes dragen bij aan het verbeteren van je processen, zodat je slimmer gaat werken.

Mijn tip is, begin bij de basis! Waar wil je op sturen? Maak voor jezelf een lijstje met de belangrijkste doelen voor jouw organisatie. Bekijk welke informatie je nodig hebt om hierop te sturen. Natuurlijk kan je daarna altijd bij ons terecht, want wij hebben de expertise om jou vooruit te helpen.

Al met al, wordt alles over dit onderwerp steeds duidelijker. Data biedt organisaties kansen en veel voordelen! Met veel nieuwe kennis over dit onderwerp kan ik niet wachten om de komende tijd nog meer te leren.

Verder lezen