Contact
Portal login
Backdrop

Na een aantal vergaderingen en een gestructureerde bouwtekening verder, zijn we gestart met de bouw van het warenhuis! Een datawarehouse wel te verstaan!

Samen met Dr. Green gaan we een volledig Business Intelligence (BI) omgeving opzetten. Dit moet de informatievestrekking binnen de organisatie verbeteren en ervoor zorgen dat alle databronnen visueel, up-to-date en interactief beschikbaar zijn in het LinkThings Power BI Portal!

dr. Green en LinkThings

Power BI

Dr. Green heeft gekozen voor Power BI om haar data mee te visualiseren en intern beschikbaar te stellen en eventueel later ook extern. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van het PBI Portal van LinkThings. Binnen dit Portal is Power BI geoptimaliseerd zodat er op een extreem gebruiksvriendelijke manier gebruik kan worden gemaakt van Power BI. Daarnaast kan er middels dit portal ook zelfstandig rollen en rechten worden toebedeeld, zodat de inrichting grotendeels zelfstandig kan worden uitgevoerd.

Over Dr. Green

De Naaldwijkse Aloë vera teler Dr. Green richt zich sinds april op het aanbieden van losse Aloë vera bladeren in plaats van de potplanten. Dr. Green is het enige glastuinbouwbedrijf in Europa dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het kweken van Aloë Vera.

Doe het zelf cosmetica
De Aloë vera staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. De gel die uit de plant komt wordt bijna in elk beautyproduct gebruikt. Met het aanbieden van verse Aloë vera bladeren kan iedereen de gel zelf eenvoudig oogsten en een 100% puur en natuurlijk product gebruiken voor hun huid. Naast de hydraterende werking voor droge handen is de gel ook zeer geschikt voor andere huidverzorging en kan het helpen bij het verminderen van huidproblemen en klachten zoals jeuk. Op de website www.drgreen.nl zijn alle toepassingen en recepten te vinden.

Origineel relatiegeschenk
Wie interesse heeft in de losse Aloë vera bladeren kan deze gewoon thuis bestellen. De bladeren worden vers geoogst en worden dan per brievenbuspost verstuurd. Dit is ook een ontzettend leuk en origineel relatiegeschenk. Medewerkers en relaties ontvangen een pakketje met een duidelijke instructie en kunnen aan de slag met de bladeren. De gel werkt onder andere heel goed tegen droge handen. Dr. Green zorgt voor de hele verzending met een persoonlijke boodschap van de afzender. Die heeft er geen omkijken naar.

 “Natuurlijk zijn ook de Aloë planten nog steeds te koop. Als je goed voor deze makkelijke plant zorgt heb je een oneindige bron van Aloë Vera gel in huis” zegt Wesstein.

Excel Sheets

Veel rapportages en overzichten werden binnen Dr. Green gevisualiseerd in Excel. Dit is nu verleden tijd. Alle overzichten en rapportages zullen worden omgezet naar een visueel, interactief en up-to-date dashboard. Op deze manier kijkt iedereen altijd naar dezelfde data en worden cijfers op dezelfde manier geïnterpreteerd.

Samenwerking LinkThings

Ik maak beslissingen voor ons bedrijf graag gebaseerd op feiten. Ik was ontzettend veel tijd kwijt aan het maken van overzichten van alle data die wij in huis hebben. We werken met veel verschillende systemen en uit elk systeem volgde weer andere rapportages. Ik had behoefte aan overzicht en aan zekerheid dat de data klopt. Werken met verschillende exports en Excel lijsten is heel foutgevoelig. Bovendien is het ook niet goed overdraagbaar.

Daarom ben ik gestart met Power BI. Op zich al een heel goed programma maar ik wilde het voor mijn team nog makkelijker maken om ook met de juiste data te werken. Met LinkThings heb ik een datawarehouse ingericht die de data uit alle bronnen van ons bedrijf haalt. Medewerkers kunnen deze bronnen raadplegen (door het portal van LinkThings) en zelf kiezen wat voor hen relevant is. Zij kunnen de bronnen niet wijzigen, daardoor weet ik zeker dat zij, en ik, met de juiste informatie werken en onze beslissingen baseren op de juiste gegevens.

Quote

“Door de samenwerking met LinkThings en de inrichting van het Data Warehouse heb ik nog meer vertrouwen in onze data. Ik kan sneller en beter beslissingen nemen voor Dr. Green.”

Verder lezen