Contact
Portal login
Backdrop

LinkThings helpt bedrijven veranderen. Meerdere bedrijven zijn deze verandering aangegaan en  Plant World is een mooi voorbeeld daarvan. Plant World (samenvoeging van JoGrow, van der Arend Tropical Plantcenter en Smit Kwekerijen) is gevormd met een aantal kwekers bij elkaar die op een innovatieve manier planten kweken. De visie van Plant World is hoge kwaliteit planten kweken vanuit de vraag in de markt.

Maurtis van Greenie

Plant World

Van verkopen wat je kweekt naar kweken wat je wilt verkopen. Het klinkt simpel, maar om een jaar van te voren na te denken wat je wilt verkopen per week, vervolgens een planning te maken die op de week klopt en deze planning met precisie uitvoeren is voor veel kwekers een stap te ver. Voor Plant World is dit de toekomst waar ze elke dag dichterbij komen.

In Greenie worden alle stappen van young plant t/m de verkoop van de plant vastgelegd.

Natuurlijk kost het tijd om dit vast te leggen, maar data is essentieel om het kweekproces te verbeteren. Door de data te analyseren worden er zwakke punten in het proces gevonden, komt er steeds meer inzicht hoe planten werkelijk groeien, zie je hoe ze door de kas bewegen en waar terrein te winnen is.

Nadat planten verkocht zijn wordt door Greenie automatisch het groeipad van de plant geanalyseerd. Op het moment dat het afwijkt met de voorspelling wordt een verbetervoorstel gedaan. Door het groeipad steeds beter te voorspellen, wordt de kweker steeds beter in het plannen van zijn planten, ruimte benutten en het gepland verkopen.

Florinet

Samen met Florinet hebben we een oplossing gebouwd die Plant World real time inzicht geeft in de verkoopbare voorraad. Dit is een unieke oplossing in de markt, want verkopen wat nog beschikbaar is geeft veel voordelen in de keten. De klant krijgt precies wat hij heeft besteld en het vraagt minder creativiteit op de werkvloer, dit maakt het pick proces aanzienlijk makkelijker en meer gestructureerd.

Het probleem dat wij vaak tegenkomen bij kwekers is dat er planten verkocht worden die niet meer op voorraad zijn. Om deze klant toch van een bestelling te voorzien gebruiken ze andere planten. Dit veroorzaakt een nieuw probleem, omdat dit vaak niet wordt vastgelegd. Wij snappen goed dat dit proces soms zo werkt, maar als je dit elke dag zo doet klopt er na enkele weken niets meer van je voorraad. Met Greenie voorkom je dit soort situaties, omdat je niets meer verkoopt wat er niet meer is.

Data gedreven werken

Werken vanuit data vraagt een andere manier van werken. Het vraagt discipline op de werkvloer om de invoer juist te doen en het is een continu proces om als manager  vanuit de data opzoek te gaan naar zaken die slimmer en beter kunnen.  Het is een verbeter avontuur waar je bereid moet zijn om alles los te laten wat je denkt te weten en data gedreven opzoek gaat naar de werkelijkheid. Ben jij hier klaar voor?

Neem dan contact met ons op via info@linkthings.com of 06 30 32 35 35.

Verder lezen