Contact
Portal login
Backdrop

Sinds 1,5 jaar ben ik werkzaam bij LinkThings als Data & Analytics specialist. Vaak krijg ik de vraag wat ik nu precies doe?

Rick van Vliet

Wat mijn werk zo leuk maakt

Ik ben verantwoordelijk voor het ophalen van de klantwens, hiervan de vertaling te maken naar een datavraagstuk, en dit vervolgens ook nog uit te voeren door data te ontsluiten, transformeren en visualiseren. Daarnaast probeer ik de klant te inspireren om meer uit de data te halen.

Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat ik betrokken ben in elk onderdeel van het proces, maar ook de verschillende bedrijven en pakketten waaraan ik werk waar altijd nieuwe uitdagingen bij komen kijken.

Daarnaast ben ik dit jaar gestart met het geven van Power BI cursussen voor beginners. Een manier om mijn enthousiasme over data te delen met een groep mensen. Naast mijn werk bij LinkThings volg ik momenteel een studie Data Science Management in de avond- en weekenduren. Wat niet veel mensen weten, is dat ik namelijk helemaal geen data of IT gerelateerde achtergrond heb.

Door de interesse om meer uit bedrijfsdata te halen, richtte ik me eerst op het ontwikkelen van datamodellen om sneller tot resultaten te komen. Om de interesse in data verder te ontdekken, heb ik destijds de overstap gemaakt naar LinkThings, waar ik zeker goed zit! Samen met een leuke groep mensen en de uitdagende werkzaamheden, is het nooit saai! Ook ben ik met mijn collega's voor het tweede jaar op rij op wintersport geweest. Ik op de latten, wie had dat gedacht? 

Ben jij ook geïnteresseerd in data vraagstukken? Of wil je eens een LinkDrinks feestje meemaken? Of wil je gewoon een keer mee op wintersport? Stuur mij gerust een mail! Rick@linkthings.com

Verder lezen