Contact
Portal login
Backdrop

Bos Flowers & Orchids is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het kweken van orchideeën en bloemen en is net als LInkThings gevestigd in Poeldijk. In oktober wordt Bos ook nog eens eigenaar van een nieuwe locatie aan de Emmastraat in Monster.

Image

Uitdagende teelt

Één van de belangrijke teelten van Bos is de Dendrobium Nobilé, die bekend staat als een uitdagende teelt. Bij Bos was er een behoefte om hun teeltplan beter inzichtelijk te krijgen, zodat onder andere duidelijk is wanneer de planten beschikbaar komen voor de verkoop. Het teeltplan stond in eerste instantie in Excel, maar dit bestand werd te complex. Hierdoor was het moeilijk om de betrouwbaarheid ervan te waarborgen. Bovendien ontbrak de mogelijkheid om het teeltplan grondig te analyseren en de processen te verbeteren.

We zijn eerst begonnen met het uitschrijven van de teeltprocessen van Bos, om deze vervolgens met alle collega’s door te nemen. Daarna hebben we bepaald hoe dit het beste in Greenie kan worden geregistreerd. Deze fase is inmiddels afgerond en bij Bos zijn ze begonnen met het invoeren van hun planten!

Bos gaat in Greenie een database creëren die van onschatbare waarde is. Met deze data kunnen ze precies analyseren waarom teelten goed en fout gaan.

Ben jij ook geïnteresseerd in het verbeteren van jouw teeltproces op basis van data? 

Neem dan contact op met onze salesmanager Alex Krouwer.

Verder lezen