Contact
Portal login
Backdrop

Er werd bij Vilosa al volop gebruik gemaakt van Microsoft Power BI. Dit was toentertijd bij het opleveren al een enorme vooruitgang ten opzichte van de Excel bestanden en de papieren lijsten. Echter was deze Power BI omgeving inmiddels wat verouderd, bevatte de huidige inrichting overlap en werd de data vanuit de verschillende databronnen niet optimaal opgehaald en verwerkt. Dit waren een aantal redenen om de huidige omgeving te migreren naar een LinkThings oplossing.

Samenwerking VIlosa en LinkThings

Vilosa

Vilosa is een kwekerij met ambitie, waarin met het ambacht van vroeger en de technieken van nu Kalanchoë, Celosia en andere bloeiende potplanten in alle kleuren, soorten en maten worden gekweekt. De allerhoogste kwaliteit leveren en meedenken met de klant, dat is waar zij voor staan.

Daarbij hanteren ze niet alleen op teeltgebied de technieken van nu, maar willen ze ook op andere gebieden voorop lopen. Dit doen ze dus ook op het gebied van Business Intelligence. Met de juiste inzichten en dashboards willen ze aan de hand van data het net wat beter doen dan andere.

De naam Vilosa bestaat sinds 2018, toen twee bestaande familiebedrijven zich samenvoegden en er een bloeiende samenwerking ontstond. De basis: twee gedreven Kalanchoë specialisten met dezelfde visie en een diepgewortelde liefde voor het telen. Het resultaat: door gebundelde krachten een florerende samenwerking als één bedrijf.

Power BI vernieuwd

LinkThings is samen met Vilosa opnieuw van scratch begonnen. Uiteraard wel met de huidige dashboards in de gedachte, maar nieuwe wensen en vraagstukken stonden hierbij centraal. Naast de dashboards is er ook veel veranderd in het gehele proces van data ophalen, verwerken en visualiseren. Dit is volledig omgezet naar een Microsoft Azure cloud oplossing.

Inmiddels zijn alle benodigde databronnen ontsloten, de meeste dashboards opgeleverd en werd het resultaat met glimlach onthaald.

Echter is dit zeker niet het eindpunt. Ook hier blijkt weer dat het onderwerp rapportages en dashboards een levend iets is. Elke dag groeit de behoefte naar nieuwe inzichten. Samen gaan LinkThings en Vilosa ervoor zorgen dat de nieuwe Business Intelligence omgeving deze vraagstukken blijft beantwoorden.

Quote

“Het snelle schakelen en handelen van LinkThings gecombineerd met hun expertise heeft tot een goede samenwerking geleid, het resultaat voldoet ruimschoots aan onze wensen” – Aldus Rene van Dop, één van de directieleden binnen Vilosa.

Verder lezen