Contact
Portal login
Backdrop

De toegevoegde waarde van uitzendorganisaties komt steeds meer te liggen bij het geven van hoogwaardig advies. Door gericht te zoeken naar patronen en verbanden in data kunnen nieuwe inzichten worden opgedaan. In deze sectorcase gaan we ons richten op de digitalisering in de uitzendbranche.

Mijn personeelsverloop

Het werven en selecteren van nieuwe uitzendkrachten kost veel tijd en energie en met de huidige krappe arbeidsmarkt wil je het liefst maar één ding, het behouden hiervan! Het kost immers meer om nieuwe uitzendkrachten te werven dan dat je een arbeidskracht kunt selecteren uit je vertrouwde poule. Reden genoeg voor een uitzendbureau om zich te verdiepen in de oorzaken van het personeelsverloop.

Tegenwoordig komt er steeds meer nieuwe data beschikbaar waarmee je deze verdieping kunt maken. Een veel voorkomende bron is Plan4Flex, een software pakket waarmee je het plannen van uitzendkrachten, vervoer en huisvesting kunt realiseren. Plan4Flex stelt deze data beschikbaar om nog meer inzichten te krijgen in onder meer, de reden dat een uitzendkracht stopt, waar hij of zij vandaan komt en hoelang diegene bij een opdrachtgever verblijft.

Met deze data kan een organisatie allerlei verdiepingen maken en patronen ontdekken die wellicht wel ten grondslag liggen aan het verloop binnen het personeelsbestand. LinkThings Analytics heeft op Plan4Flex een standaardisatie ontwikkelt die de te verkrijgen inzichten uit Plan4Flex visualiseert in een overzichtelijk dashboard. Naast een verdieping in het verloop biedt deze standaardisatie nog veel meer inzichten die het sturen op harde cijfers nog makkelijker maken.

Lees snel verder en ontdek wat wij nog meer in de uitzendbranche kunnen betekenen!

Wet en regelgeving

De uitzendbranche kent meerdere onderwerpen als we het hebben over wet en regelgeving vanuit de overheid. Vind jij het ook lastig in kaart te brengen hoeveel uur een uitzendkracht nog moet werken om in aanmerking te komen voor een LIV-vergoeding? Of vind je het lastig om het gemiddeld aantal uur van een werknemer over 16 weken te bepalen, wetende dat dit niet meer dan 48 uur mag zijn volgens de arbeidstijdenwet? Dan kan LinkThings Analytics je hierbij helpen!

Naast deze LIV-vergoeding en arbeidstijdenwet bestaat er ook de inkomensgarantie voor arbeidsmigranten. Deze wet stelt dat een arbeidsmigrant, die is geworven in het buitenland, in zijn eerste twee maanden van zijn contract recht heeft op uitbetaling van het voltijdsminimumloon. Naast het vergelijk van het verloonde bedrag met het voltijdsminimumloon, dient er ook inzicht getoond te worden op de reden van een eventueel einde van beschikbaarheid van de arbeidsmigrant of deze arbeidsmigrant langer dan twee weken in dienst is geweest. Hier dient dus informatie vanuit het verloningspakket zoals EasyFlex of NoCore samen te komen met planningsdata vanuit onder andere Plan4Flex.

Het inkomensgarantie inzicht waar LinkThings Analytics in kan voorzien geeft je de mogelijkheid om op deze wet te sturen. Zo kan je enerzijds achteraf inzien of de arbeidsmigrant in zijn eerste twee maanden het voltijdsminimumloon heeft ontvangen en anderzijds kan je tijdens de eerste twee maanden precies zien of je op schema ligt om aan de voltijdsminimumloon drempel te voldoen. Dit zorgt ervoor dat je geen extra loon hoeft uit te keren, indien de arbeidsmigrant in de eerste twee maanden al minimaal het voltijdsminimumloon heeft ontvangen.

Koppeling softwarepakketten

De uitzendbranche is een sector waar vele zaken vastgelegd dienen te worden. Van het plannen van de uitzendkrachten bij een opdrachtgever en de verloning tot het verzorgen van huisvesting voor hen en het doen van de financiële boekhouding. Maar wat nu als je inzichten wilt hebben uit twee of meer van deze bronnen?

In het vorige onderdeel van deze sectorcase zijn we al ingegaan op de inkomensgarantie en hoe data vanuit het verloningspakket en planningspakket hier samen komt. Maar graag geven we nog een tweetal voorbeelden hoe het koppelen van software pakketten tot nieuwe inzichten kan leiden:

 1. In Plan4Flex kan je door het einde van de beschikbaarheid inzicht krijgen in de gestopte werknemers. Alleen daarbij kan je je natuurlijk afvragen hoeveel uur deze uitzendkracht gemiddeld heeft gewerkt de afgelopen 8 weken. Wat was zijn laatste uurloon? Wie was de laatste opdrachtgever? Om hier inzicht in te krijgen kan je de koppeling maken met de verloningspakketten, zoals EasyFlex en NoCore (zie afbeelding 1). Als je hier een patroon in ziet, kan je daar uiteindelijk op gaan sturen!
 2. Om inzicht te hebben in wat er wordt geboekt in het verloningspakket en het financiële pakket, heb je bij NoCore en EasyFlex, ook de mogelijkheid om dit naast je financiële pakket te leggen, zoals Exact Online of Exact Globe. Door een koppeling te maken tussen de grootboekrekeningen van beide softwarepakketten, kan je de bedragen naast elkaar leggen en met elkaar vergelijken. In het dashboard kan je dit bijvoorbeeld periodiek terug zien, om inzicht te krijgen in wat er daadwerkelijk is geboekt in het financiële pakket. Hierbij kan je zien of dit goed gaat of er actie ondernomen moet worden.
Koppeling Plan4Flex en Easyflex

Standaardisatie

Ook in de uitzendbranche is LinkThings Analytics druk bezig met de ontwikkeling van standaardisaties op softwarepakketten die gebruikt worden in deze branche. Maar wat houdt zo een standaardisatie nu precies in? En voldoet een standaardisatie om jouw specifieke datavraagstukken te beantwoorden?

Bij de ontwikkeling van een standaardisatie wordt het softwarepakket als basis genomen en een oplossing uitgewerkt op basis van de datavraagstukken die veel voorkomen onder de gebruikers van het pakket! ‘Hoeveel werkplanningen heb ik ten opzichte van mijn aanvragen?’, ‘Hoeveel uitzendkrachten zijn er gestart in periode X?’ ‘Zijn er genoeg bedden beschikbaar?’ en zo zijn er nog genoeg vraagstukken waar je als uitzendbureau snel inzicht in wil hebben.

Door veel kennis te hebben vergaard onder onze gebruikers binnen de uitzendbranche over de toepassing van het pakket, welke inzichten belangrijk zijn en hoe dit optimaal te visualiseren, kunnen we een dashboard aanbieden die direct helpt met het oplossen van jouw data uitdagingen!

Het werken vanuit een gestandaardiseerde oplossing kent vele voordelen o.a.:

 • Altijd de nieuwste features
 • Flexibiliteit tot maatwerk
 • Lage abonnementskosten
 • Binnen 48 uur direct zelf aan de slag
 • Geen eenmalige kosten
 • Elke maand opzegbaar
 • Start een gratis 30 dagen proefperiode

Een van de standaardisaties die ontwikkeld is, is die op de beschikbaarheid- en planning module van de planning software van Plan4Flex. Gebruikers kunnen hierop sturen in hun planning van werknemers, huizen en voertuigen. Daarnaast dienen deze inzichten als een goede voorbereiding voor een relatiegesprek met hun opdrachtgevers.

Wil jij elke dag in één oogopslag op de hoogte zijn van o.a.:

 • De gestarte en gestopte uitzendkrachten in een bepaalde periode
 • Het aantal werkplanningen in een bepaalde periode, bijvoorbeeld per opdrachtgever, functie of afdeling
 • Het aantal huisplanningen t.o.v. je beschikbaarheid, bijvoorbeeld per woonplaats, straat of huis

Dan is deze standaardisatie echt wat voor jou!

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Contact info@linkthingsanalytics.com of bel naar +31 6 30 32 35 35

Wij koppelen ook

AFAS

Van ruwe AFAS data naar duidelijke inzichten binnen 24 uur. Door middel van onze standaard Power BI dashboards kun je direct aan de slag met het analyseren van jouw AFAS data en krijg je inzicht in de belangrijkste KPI’s.

Plan4Flex

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Zie in één oogopslag hoe jouw organisatie ervoor staat en waar je moet bijsturen. Bijvoorbeeld waar je nog veel ruimte vrij hebt in je huisvesting. Wij koppelen alle data vanuit Plan4Flex, zodat jij direct aan de slag kan met jouw data!
Ga naar Marketplace
Verder lezen