Contact
Portal login
Backdrop

Wat als we de kracht van Power BI dashboards direct naar de werkvloer kunnen brengen? Marketing in Beeld en LinkThings hebben de handen ineengeslagen om hierin een geschikte oplossing te bieden: het draaien van Power BI dashboards op narrowcasting schermen.

Marketing in Beeld

Marketing in Beeld is specialist op het gebied van narrowcasting. Ze bieden een oplossing voor zowel de hardware als de software voor narrowcasting en proberen op deze manier een positieve impact te maken. Ze zijn daarbij al meer dan 10 jaar bezig en hebben al vele klanten mogen helpen met verschillende oplossingen binnen de beeldschermcommunicatie.

Wat is narrowcasting?

Met narrowcasting communiceer je eenvoudig en professioneel via TV schermen. Narrowcasting wordt vaak ingezet in diverse omgevingen, zoals winkels, bedrijven, luchthavens, hotels en andere openbare ruimtes, om de betrokkenheid en informatieverstrekking te optimaliseren voor een specifieke doelgroep.

Narrowcasting van Power BI dashboard

Voordelen van narrowcasting

Deze samenwerking maakt datavisualisatie nog interactiever en biedt bedrijven de mogelijkheid om hun inzichten op een boeiende en effectieve manier te delen. In plaats van beperkt te blijven tot individuele computerschermen, kunnen bedrijven nu hun Power BI dashboards delen op grote schermen in kantoorruimtes, vergaderzalen, winkelvloeren en andere strategische locaties. Een unieke manier om een leuke informatieve werkomgeving te genereren. Je hoeft niet alleen dashboards te tonen, maar je kan ook andere actieve programma’s zoals sport/ nieuws, etc. laten draaien.

De voordelen van narrowcasting met Power BI dashboards:

  1. Up-to-date inzichten: Geen vertraging bij het delen van informatie. De gegevens worden dagelijks ververst, waardoor teams altijd toegang hebben tot de meest actuele informatie;
  2. Verbeterde samenwerking: Door dashboards op grote schermen weer te geven is het eenvoudiger om informatie te delen tussen verschillende afdelingen. Daarbij helpt dit de betrokkenheid van de medewerkers binnen een bedrijf te vergroten wat weer kan helpen bij het sneller nemen van beslissingen;
  3. Visuele impact: De krachtige visualisaties van Power BI komen pas echt tot hun recht op grote schermen. Dit verhoogt de impact en het begrip van de gegevens;
  4. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Gebruikers hebben de controle over welke dashboards waar worden weergegeven. Dit zorgt voor een aanpasbare ervaring die is afgestemd op de specifieke behoeften van verschillende teams en afdelingen;
  5. Veiligheid voorop: Door gebruik te maken van een beveiligde API koppeling kunnen de dashboards op een volledig veilig manier getoond worden.

Nieuwe manieren van werken door narrowcasting en Power BI

Power BI, ontwikkeld door Microsoft, is een toonaangevend Business Intelligence-platform dat bedrijven in staat stelt om gegevens te visualiseren, analyseren en inzichten te verkrijgen. Het stelt gebruikers in staat om complexe gegevenssets om te zetten in duidelijke, begrijpelijke visualisaties, waardoor ze sneller en effectiever beslissingen kunnen nemen.

Het gebruik van grote schermen om Power BI dashboards te tonen, heeft een aanzienlijke impact op de betrokkenheid van medewerkers. Visuele elementen trekken sneller de aandacht en maken het gemakkelijker voor medewerkers om complexe gegevens te begrijpen. Of het nu gaat om verkoopcijfers, marketingprestaties of operationele statistieken, de mogelijkheid om deze informatie op een groot scherm te tonen, vergroot de betrokkenheid en begrip van het gehele team. Narrowcasting met Power BI bevordert niet alleen betrokkenheid, maar ook samenwerking. Teams kunnen gezamenlijk naar dezelfde informatie kijken, discussiëren over de gegevens en weloverwogen beslissingen nemen. Dit vermindert miscommunicatie en verhoogt de efficiëntie van vergaderingen en strategische sessies.

Marketing in Beeld en LinkThings creëren samen een perfecte oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een effectieve manier om hun Power BI dashboards intern te delen. Op deze manier krijg je snel inziccht in de belangrijkste KPI's. We zijn samen al aan de slag gegaan bij o.a. SV.CO, Vilosa en De Groot Bewerkingsmachines. Deze partijen hebben met behulp van narrowcasting en Power BI, eenvoudig inzicht in alle belangrijke bedrijfsprestaties.

Het samenspel van krachtige datavisualisatie, naadloze integratie met narrowcasting, up-to-date informatie, verhoogde betrokkenheid, flexibiliteit en verbeterde samenwerking creëert een omgeving waarin jouw organisatie datavraagstukken begrijpt en aan wil pakken. Het is een stap voorwaarts naar het volledig datagedreven werken, waarin data niet langer beperkt is tot rapporten, maar leeft op grote schermen, afgestemd op de dynamiek van moderne bedrijven.

Wil jij meer weten over deze manier van Power BI dashboards tonen en analyseren? Wij leggen je de mogelijkheden graag uit! Je kan hier vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Verder lezen