Contact
Portal login
Backdrop

LG Flowers was op zoek naar een partij die haar kon voorzien in de volledige informatiebehoefte. Om dit te realiseren moesten verschillende databronnen ontsloten, getransformeerd, gekoppeld en gevisualiseerd worden. Na een aantal gesprekken was de beslissing genomen dat LinkThings in nauwe samenwerking met LG Flowers deze opdracht mocht uitvoeren om uiteindelijk datgene te bereiken wat momenteel dagelijks gebruikt wordt. Een BI omgeving met interactieve, gebruiksvriendelijke en informatieve dashboards op elk niveau!

LG flowers en LinkThings zetten Business Intelligence omgeving op

LG Flowers

Met meer dan 100.000m² oppervlakte aan bloemen telen LG Flowers 75 miljoen gerbera’s per jaar en daarmee behoren zij tot een van de grootste gerbera producenten ter wereld. In drie generaties zijn zij uitgegroeid tot een vertrouwde speler op de bloemenmarkt. In de basis is LG Flowers een modern, arbeid- en milieuvriendelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in veredeling, selectie en productie van gerbera’s en gerberaplanten. De meer dan 80 verschillende soorten bloemen worden verwerkt voor bloemisten en groothandels of verwerkt tot een mooi boeket of concept geschikt voor de retail.  

BI Oplossing - Excel

Voordat de samenwerking met LinkThings werd gestart werkte LG Flowers al met diverse BI rapportages uit softwarepakketten en overzichten vanuit Excel. De doelstelling was om deze data te bundelen in één omgeving waaruit, mede door crossings uit verschillende pakketten, bruikbare dashboards zouden ontstaan. Inmiddels zijn de meeste ontwikkelingen uitgevoerd en wordt er op dit moment actief gebruik gemaakt van het LinkThings portal en worden zowel management als operationele dashboards gebruikt als ondersteuning bij de dagelijkse werkzaamheden.

Betrokkenheid

Wij vinden het fantastisch om te zien hoe LG Flowers met haar data omgaat en de stappen die ze maken om de organisatie mee te nemen in dit proces. Als één van de grootste producenten ter wereld bevatten ze enorm veel data en zij beseffen als geen ander dat dit een enorm voordeel kan opleveren.

Samenwerking

Na een aantal gesprekken hebben we overwogen om met LinkThings in zee te gaan. Terugkijkend op de huidige dashboards kunnen we concluderen dat dit de juiste stap was! Binnen een kort tijdsbestek werden de eerste dashboards opgeleverd. Het was gaaf dat hierop intern direct positief gereageerd werd. Mooi om te zien wat een kracht het visualiseren van data heeft. Zowel op commercieel als operationeel gebied werden gelijk stappen gezet.

De samenwerking met LinkThings verloopt goed en de communicatie is prettig. LinkThings luistert naar onze wensen en denkt goed mee. Begin dit jaar hebben we de huidige samenwerking geëvalueerd en daarin komt echt naar voren dat de klant centraal staat. Als afgelopen maanden een voorbode is van wat gaat komen, gaan we een mooie tijd tegemoet. Ik kijk uit naar onze verdere samenwerking.

Quote

"Mooi om te zien wat een kracht het visualiseren van data heeft. Zowel op commercieel als operationeel gebied werden gelijk stappen gezet". - Laurens Spijkerboer

Verder lezen