Contact
Portal login
Backdrop

Wist jij dat de één van de grootste fastfoodketens gebruik maakt van de overheerlijke maïs van Farmpack? Dit productie- en verpakbedrijf is gevestigd in Zeeland en koploper in het oogsten van suikermaïs. De maïskolven van Farmpack zijn officieel de zoetste van Europa! Een mooi compliment voor een prachtig bedrijf. Naast maïs verwerkt FARMPACK onder andere champignons en uien.

Bezoek Farmpack

Wensen en doelen

Met de implementatie van een nieuw ERP-systeem is Farmpack begonnen met het uitfaseren van Excellijsten. Naast het feit dat dat dit veel tijd bespaart en de foutgevoeligheid significant vermindert is er ook een mooie database opgebouwd waar een hoop waardevolle informatie in zit voor een bedrijf. De vraag voor Farmpack was: hoe krijgen wij deze bak aan gegevens tot bruikbare informatie?

Farmpack is via hun eigen netwerk terecht gekomen bij LinkThings Analytics. Samen bespraken we hun wensen en doelen. Farmpack: “wij willen echt van die handmatige lijsten af”. Deze lijsten leiden vaak tot een minder efficiënt proces en dat moet anders. 

Salesdashboard

Het eerste dashboard dat wij voor Farmpack hebben gebouwd is een salesdashboard. Het inzichtelijk maken van de omzetcijfers: wat is er gefactureerd in een bepaalde periode? En wat is de orderomzet voor de komende maand? Farmpack wil dat dit geautomatiseerde systemen worden om taken efficiënter uit te kunnen voeren en de nauwkeurigheid en productiviteit te verhogen.

Na oplevering van het dashboard is altijd de vraag: kan iemand hier direct zelf mee aan de slag? Dit hangt af van een aantal factoren. Heeft iemand al ervaring met Power BI? Is er iemand die hier zijn/haar aandacht aan gaat besteden? Is er vooraf een doel gesteld? In de beginfase is het vaak lastig om alles op te pakken. Voor Farmpack was de adoptie ook lastig, waardoor de inrichting van het dashboard niet optimaal was. Dit komt regelmatig voor, omdat er iets compleet nieuws geïmplementeerd moet worden binnen de organisatie.  

De inrichting

Binnen Farmpack kreeg Niels steeds meer tijd om het Power BI stuk op te pakken. De inrichting werd steeds beter en de getallen gingen echt kloppen. Zo begon het enthousiasme steeds meer te leven bij iedereen. Door te werken met het LinkThings Analytics dashboard kwamen er steeds meer nieuwe  inzichten en onderwerpen die Farmpack erbij wilde toevoegen. Momenteel zijn wij bezig met het maken van planningstool dashboard, zodat Farmpack weet hoeveel ze op voorraad hebben en hoelang ze hiermee vooruit kunnen.

 

Image

Onze samenwerking

Door de samenwerking met LinkThings Analytics en de vooruitgang met Power BI is Farmpack een echte data gedreven organisatie aan het worden. Niels weet zijn wensen in detail te beschrijven, waardoor wij direct aan de slag kunnen met het data vraagstuk. Romy (LinkThings Analytics) is de contactpersoon voor Niels en dit contact loopt zeer soepel. Romy: “Het fijne aan Niels is dat hij altijd duidelijk weet wat hij wil en steeds meer kennis krijgt van Power BI. Laatst ben ik samen met Anne (collega) langs geweest en kregen wij een rondleiding door hun productie. Dan krijg je weer een besef wat er allemaal aan vooraf gaat, voordat het de winkel in gaat. Ik ben trots dat ik zo’n tof bedrijf als Farmpack verder kan helpen om meer data gedreven te werken.”

Niels aan het woord:

Ook ik vind de samenwerking altijd erg soepel verlopen. Met LinkThings Analytics kan je snel en direct schakelen wanneer wij bijvoorbeeld tegen zaken aanlopen die wij graag anders zien in ons dashboard. Door onze ideeën en plannen duidelijk te maken sluit het dashboard steeds meer en meer perfect aan op onze wensen. Wij maken daarom regelmatig gebruik van maatwerk. Hierbij is echt alles mogelijk en nee geen antwoord. Er wordt altijd gezocht naar een mogelijkheid om de data weer te geven op de manier waarop wij dat graag zien. Dat vind ik tof!

Daarnaast wordt alles echt samen gedaan. LinkThings Analytics voert nooit iets door zonder onze toestemming en ze proberen niets door te drammen, omdat zij denken dat het goed is. Er wordt altijd overlegd en goed gecheckt of dit is wat wij écht bedoelen. Wat de samenwerking ook leuk maakt is dat LinkThings Analytics bij de oplevering van onze dashboards wel eens langskomt om ter plekke uitleg te geven.

Wij zijn er om jouw bedrijf vooruit te helpen! Interesse? Neem dan contact op via info@linkthings.com of bezoek onze Marketplace.

Verder lezen