Contact
Portal login
Backdrop

De betekenis van AGF is Aardappelen, Groente en Fruit. Samen vormen ze het hart van onze dagelijkse voeding. Deze drie categorieën spelen een cruciale rol in onze gezondheid en welzijn. Aardappelen bieden een stevige basis, groenten brengen een scala aan vitamines en mineralen, terwijl fruit boordevol zit met natuurlijke suikers en antioxidanten.

Groei in de AGF branche

De AGF is en blijft een hard groeiende markt die voor een groot gedeelte afhankelijk is van de groei van de economie. Het is eigenlijk onmogelijk om AGF weg te denken binnen onze maatschappij. Daarbij zijn er steeds minder consumenten die vlees eten, wat voor een verdere groei binnen de AGF kan zorgen.

In de AGF-industrie zijn er veel verschillende bedrijven met elk hun eigen specialiteit. Sommigen brengen exotisch fruit van Zuid-Amerika naar supermarkten in heel Europa. Anderen kweken groenten hier in Nederland en verkopen ze via telersverenigingen of zelfs direct online. Elke dag worden aardappelen en groenten van het veld met vrachtwagens naar de veiling gebracht. Vanaf daar gaan ze naar de supermarkt of winkel waar je ze kunt kopen.

Dat hele proces, van het veld tot in de winkel, wordt verzorgd door mensen die zich bezighouden met transport en logistiek. Denk ook aan bedrijven die fruit snijden en verpakken, zodat je bijvoorbeeld kant-en-klare mango's of avocado's in de supermarkt kunt vinden. Het is echt heel gevarieerd. Maar al die variatie brengt ook specifieke uitdagingen met zich mee in deze snel veranderende markt.

Hoewel er veel innovatie binnen de AGF is, staan er dus ook zeker grote uitdagingen voor de deur. Klimaatverandering, watergebruik en voedselverspilling blijven grote aandachtspunten. Deze uitdagingen bieden natuurlijk ook weer kansen voor verdere innovatie, zoals geavanceerde voedsel bewaartechnieken, maar ook zeker technologische ontwikkelingen. Steeds meer bedrijven maken namelijk ook gebruik van Business Intelligence tools, zoals Power BI.

Innovatie in de AGF branche met Power BI

Steeds meer bedrijven in de AGF zien de noodzaak van digitale innovatie. Power BI is een van de tools die deze sector al flink positief aan het beïnvloeden is. Deze tools stelt bedrijven in staat om gegevens van verschillende databronnen te verzamelen, te visualiseren waardoor er veel betere analyses gedaan kunnen worden. Voor AGF-bedrijven betekent dit dat ze diepgaand inzicht krijgen in oogstdata, markttrends en logistieke processen.

Of het nu gaat om het monitoren van de groeiomstandigheden van gewassen, het volgen van voorraadniveaus of het analyseren van verkoopcijfers, Power BI biedt een alles-in-één oplossing om data te begrijpen en besluitvorming te verbeteren.

AGF innovatie

LinkThings helpt bedrijven in de AGF bij het gebruik van Power BI

Wil je ontdekken wat Power BI voor jouw bedrijf kan betekenen? Wij zijn experts in het volledige traject, van het ontsluiten van data tot het creëren van een Power BI dashboard. Als je nieuwsgierig bent naar de kansen voor jouw onderneming, kun je eenvoudig en vrijblijvend contact met ons opnemen via de onderstaande knop om de mogelijkheden te bespreken.

Verder lezen